Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Μεταρρυθμίσεις που δεν κάνει το Πολιτικό Σύστημα


Μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και δεν αφορούν ούτε μειώσεις συντάξεων και ούτε αυξήσεις φόρων, δηλαδή ούτε νεοφιλελεύθερες και ούτε φαυλοκρατικές εμμονές·         ... υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος και τη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Αυτό δεν σημαίνει την κατάργηση του ρευστού χρήματος. Απλά θα έχεις επιλογές, το πλαστικό χρήμα όπως είναι αυτό που θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα τόσο στον φορολογικό έλεγχο του λήπτη , καλύτερο έλεγχο των εισοδημάτων αλλά και του ΦΠΑ  και  ελάττωση της κακής πελατειακής σχέσης(π.χ. ιδιώτη και δημόσιου υπαλλήλου).


·         ... μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους εμπόρους ή τους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν την κάρτα , e-invoicing και  το e-banking για τις συναλλαγές τους.


·         ...υιοθέτηση πραγματικών τεκμηρίων εξόδων(ΔΕΚΟ, τηλέφωνα, δάνεια , ηλεκτρονικό χρήμα, καταθέσεις), ώστε να μπορέσει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση να διασταυρώνει τα πραγματικά εισοδήματα του φορολογουμένου και όχι να τους υπερφορολογεί με τα τεκμαρτά εισοδήματα.


·         ...εκσυγχρονισμός των συναλλαγών με την καθιέρωση (σε νομικό και τεχνικό επίπεδο) της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-invoicing) προϊόντων και υπηρεσιών όπου θα βοηθήσει στο πλαίσιο της αύξησης της εισπραξιμότητας, τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας


·         ... διασύνδεση taxis και ταμειακών, η οποία είναι έτοιμη από την Δημόσια Διοίκηση.


·         ...διασύνδεση των στοιχείων των Τελωνείων (εισαγωγές) με τη ΓΓΔΕ, ώστε να μπορέσει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση να ελέγξει τα έσοδα από τα εισαγόμενα.


·         ….πλήρης χρήση του ήδη δοκιμασμένου βελγικού λογισμικού από την Δημόσια Διοίκηση για την καταπολέμηση των εικονικών τριγωνικών συναλλαγών με σκοπό την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.


O φοροφυγάς, αυτός που επιζεί εις βάρος του νόμιμου πολίτη, σαφώς και δεν θέλει ηλεκτρονικές συναλλαγές(κάρτες, σύνδεση ταμειακών με το taxis, e-τιμολόγια). Όπως και δεν θέλει και ο διεφθαρμένος δημόσιος λειτουργός(υπάλληλος, αιρετός) το e-goverment, διότι με αυτό δεν θα μπορεί να εκβιάζει. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα σύστημα όπου η διαφθορά, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή είναι στα ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.