Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Επικαιρότητα και σκέψεις, 17-1-2017


Ø  Άραγε, πόσο πολιτικά ορθό είναι, πόσο μεταρρυθμιστικό είναι,  πόσο αριστερό, πόσο δεξιό, πόσο πατριωτικό είναι,  ένας οποιοσδήποτε πολιτικός, να καλεί τους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα, τους καταθέτες να φέρουν τα λεφτά τους στις τράπεζες από τα σεντούκια, τα μαξιλάρια και το εξωτερικό και εκείνος να κρατάει τα δικά του στο εξωτερικό;



Ø  «Χαράτσι» αποκαλούν τα συστημικά ΜΜΕ, τον φόρο 50% που θα μπει σε όσους νομιμοποιήσουν τα μαύρα εισοδήματά τους.
Κάπως έτσι έχει μεγαλώσει ο Έλληνας στην κοινωνία: κλέβοντας ο ένας τον άλλον, έχοντας ως παράδειγμα την ελίτ(πολιτική και οικονομική) που έχει κάνει πολλά διδακτορικά στην παραοικονομία και φοροδιαφυγή.



Ø  Μας λέει ο Ελεύθερος Ρύπος, ότι ......
....... 500 χιλ γονείς(ανηλίκων και τρίτεκνοι) από Δημόσιο, ΙΚΑ, Τράπεζες και...ευγενή ταμεία, μπορούν να βγουν στην σύνταξη από τα 52 έως τα 55.
Δώστου προπαγάνδα οι νεοφιλελέδες, για τις συντάξεις και ανθρωποφαγία.
Δεν μας λέει όμως τι σύνταξη θα παίρνουν αν βγουν τελικά, και γιατί να το κάνουν, γκρίζα κοινωνική προπαγάνδα εφαρμόζουν.
Λοιπόν, με τον νόμο Κατρούγκαλου, όποιος βγαίνει σε σύνταξη, από τον Μάιο του 2016 και μετά, και έχει κάτω από 40 χ...ρόνια ασφάλισης, τότε δεν δικαιούται τα 345 ευρώ της εθνικής σύνταξης, μέχρι να φτάσει στα....67.
Τι σημαίνει; 190€ έως 250€ αναλογική σύνταξη μόνο.
Ποιος θα τολμήσει να βγει στην σύνταξη;




Ø  Όταν σου δίνει χρήμα για προσλήψεις η ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ, και εσύ τους τοποθετείς σε άλλο πόστο, τότε είναι ζήτημα χρόνου να σου τα ζητήσουν πίσω.
Μιλάω για τις 2.5 χιλ προσλήψεις που έγιναν μέσω ΕΣΠΑ, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες των προσφυγικών κέντρων, και τελικά καλύπτουν ανάγκες των....Δήμων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.